ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ…

1 Aναρτηθηκε απο την - 28 Ιουνίου 2015 - ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Παρακολουθούμε στην παρακάτω ταινία μικρού μήκους μια μέρα ενός κοριτσιού στο Μπανγκλαντές. Η ταινία δεν έχει διαλόγους για πιο εύκολη κατανόηση της πλοκής της από τους μικρούς μαθητές.

Η ιστορία που παρουσιάζεται συμβάλλει στην εξοικείωση με έναν διαφορετικό πολιτισμό, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν πόσο ίδιες είναι οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα όνειρα όλων των παιδιών του κόσμου.

Η παραπάνω ταινία μικρού μήκους ανήκει σε μια σειρά με τίτλο “Αυτό που με κάνει χαρούμενο”, που ακολουθεί μια μέρα άλλων πέντε παιδιών στο Βιετνάμ, την Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, την Κολομβία και την Ολλανδία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες εδώ. Είναι κατάλληλες για προβολή σε μαθητές από 6 ως 8 ετών.

Συνοδεύονται από προτάσεις για συζήτηση και δραστηριότητες με παιδιά της ίδιας ηλικίας, αξιοποιώντας τη φυσική περιέργειά τους για τη ζωή του μακρινού “Άλλου”.

Στα πλαίσια της πολυπολιτισμικής αγωγής γενικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να ερευνήσουν τον τρόπο διαβίωσης των παιδιών σε άλλες αναπτυγμένες και/ή αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, όχι μόνο φωτίζονται οι πραγματικότητες της ζωής των παιδιών και των δικαιωμάτων τους στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά γίνεται αντιληπτή και η σύνδεση του τοπικού με το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Στόχος οι μαθητές να υιοθετήσουν από μικρή ηλικία στάση αποδοχής, κατανόησης και εθελοντικής προσφοράς μέσα από την εκπαίδευση στην πολυπολιτισμικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπαρχουν σχολια