ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣE ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

1 Aναρτηθηκε απο την - 18 Ιουλίου 2015 - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Συγκρίνοντας μια μέρα της μαθήτριας Tuli στο Μπανγκλαντές και του μαθητή Josh στην Αγγλία, εστιάζουμε στις ομοιότητές τους.

Το παρακάτω βίντεο συμβάλλει στην εξερεύνηση και σύγκριση διαφορετικών πολιτισμών, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν πόσο ίδιες είναι οι ανάγκες όλων των παιδιών για μόρφωση, προστασία και αγάπη.

Η προβολή του παραπάνω βίντεο είναι κατάλληλη για μαθητές από 7 ως 11 χρόνων και μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορες δραστηριότητες και Μπάνγκλα παιχνίδια, οδηγίες για τα οποία προσφέρονται εδώ.

Στα πλαίσια της πολυπολιτισμικής αγωγής γενικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να ερευνήσουν τον τρόπο διαβίωσης των παιδιών σε άλλες αναπτυγμένες και/ή αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, όχι μόνο φωτίζονται οι πραγματικότητες της ζωής των παιδιών και των δικαιωμάτων τους στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά γίνεται αντιληπτή και η σύνδεση του τοπικού με το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Στόχος οι μαθητές να υιοθετήσουν από μικρή ηλικία στάση αποδοχής, κατανόησης και εθελοντικής προσφοράς μέσα από την εκπαίδευση στην πολυπολιτισμικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπαρχουν σχολια